• C/ Erasme de Janer, 8 - 08001 Barcelona    
  • info@familiesmonoparentals.cat    
  • 93.446.41.77

L'associació - Hemeroteca

03/07/2024 - Estudi sobre les desigualtats i discriminacions de dones monoparentals a BCN

L'Ajuntament de Barcelona ens fa arribar aquest estudi, del qual hem format part, és interessant que un estudi del propi ajuntament arribi a les mateixes conclusions que veiem en el dia a dia de la nostra associació:
"Tal com s’ha apuntat anteriorment, i tot i les dificultats metodològiques, aquest estudi ha confirmat que les famílies monomarentals es troben en una situació d’empobriment multicausal, i cal considerar sobretot els factors estructurals que operen en aquesta situació pel fet de ser dones i encapçalar en solitari la cura de fills/filles, a més d’altres eixos d’opressió o desigualtat que hi poden haver (migració, situació administrativa, fills/filles amb diversitat funcional, etc.). Com a conseqüència d’això, les llars monomarentals tenen elevades dificultats per atendre les despeses del dia a dia, per accedir a un habitatge digne, per conciliar la cura no remunerada amb l’esfera laboral, per sostenir les cures sense que
això repercuteixi en la salut mental i física de les dones, etc"

05/06/2024 - FESTA MONOPARENTAL!!!

FESTA MONOPARENTAL!!!

Després de votar a les eleccions europees... no saps què fer? Ets monoparental? O no ho ets però coneixes a algú? Per què no et passes pel nostre local i ens coneixes?

04/06/2024 - Les monoparentals al Xarxanet

Les monoparentals al Xarxanet

No ens cansem de dir que la llei, que encara no ha nascut, es quedarà curta.
Per desgracia tampoc ens cansem de dir que s'ha de seguir lluitant i que ens manquen mans perquè la lluita és una duríssima carrera de resistència.

18/05/2024 - GRÀCIES ANDREA RODÉS!

GRÀCIES ANDREA RODÉS!

Ahir l'Andrea ens ha deixat un exemplar del seu llibre. Entre altres històries quotidianes les famílies monoparentals hi sortim representades.
Visibilitzar i normalitzar el nostre model de família també suma!

Gràcies!!!

02/05/2024 - PERMISOS DE NAIXEMENT 05/2024

La nostra advocada col·laboradora Sílvia Colom ha redactat aquest escrit per donar claretat a la prestació de cura de fills que hi ha a l'actualitat

29/02/2024 - NO ÉS UNA LLEI NOVA, NO ÉS UNA LLEI QUE ENS REPRESENTI

No, aquesta proposta de llei no és nova i no s'ha aprovat, estaria bé que els mitjans de comunicació no diguessin coses que no són. Mentre no es publiqui al diari oficial del Congrés no sabrem en què queda el text que fa dos anys que es va treballar i al qual vam enviar esmenes tant des de l'Associació de Famílies Monoparentals com des de FAMS, Federació que representa algunes associacions monoparentals de l'estat espanyol.

Juntes vam treballar a les esmenes que us enviem i que en el seu moment vam fer arribar als partits polítics.

És una llei que queda curta ja en néixer, com el permís per cura de nadó de les monoparentals, a la meitat.

Una llei que tot i que no ens agrada dona un pas... pas petit pel reconeixement de la família monoparental a tot l'estat espanyol, pas imprescindible per la lluita de totes les nostres famílies.

13/12/2023 - IMPORTANT VOTACIÓ AL SENAT QUE NO ES PROU IMPORTANT

IMPORTANT VOTACIÓ AL SENAT QUE NO ES PROU IMPORTANT

Avui es vota la presa en consideració d'una llei que minvaria una mica, només una mica, la càrrega econòmica d'algunes famílies que tenen la "sort" de tenir un pis en propietat. La modificació de la llei d'hisendes local perquè les famílies monoparentals tinguin una exempció i no una subvenció que depengui de l'ajuntament a l'impost de l'IBI. La proposta la presentava Josep Maria Reniu (ERC).

L'enllaç el trobareu

No només és vergonyós que es voti en contra: 147 vots... (de debò? tant poc importem al Senat?) sinó el vot de l'abstenció de 87 senadors... s'abstenen... Quin és el motiu? No saben què votar? No saben com de difícil és pertànyer a famílies monoparentals?

No saben, o no volen saber, que aquesta ajuda seria important pel nostre col·lectiu... mentre no s'aprovi la suposadament fantàstica llei de famílies de la qual encara no sabem res.

UNA VERGONYA, UNA INDIGNITAT, UNA MANCA ABSOLUTA D'EMPATIA.

03/12/2023 - Exigim els nostres drets

Exigim els nostres drets

Un altre article de premsa, aquest benintencionat, que no acaba d'informar-se bé a l'hora de documentar-se. Les famílies monoparentals no "planean elevar al Constitucional", hi ha famílies monoparentals que ja ho estan fent.
Ja està elevat al constitucional, ja hi ha diferents recursos d'empara, ja hi ha qüestions d'inconstitucionalitat presentades al TSJPV i al TSJ de Catalunya...
Continuarem lluitant, continuarem treballant, continuarem donant suport a totes les famílies monoparentals, fins que les nostres nenes i nens tinguin els mateixos drets que qualsevol altre família. Queda feina.

22/11/2023 - JORNADA DE PORTES OBERTES

JORNADA DE PORTES OBERTES

El proper dia 26 de novembre farem una nova trobada de portes obertes, hi haurà tallers, menjar per compartir, xerrarem del Congrés de Famílies Monoparentals del cap de setmana anterior i de les possibles novetats legislatives del 2024, que esperem siguin les esperades per nosaltres i modifiquin considerablement la anterior proposta de llei.
Us esperem!

21/11/2023 - CANVIS ALS TÍTOLS DE TRANSPORT PER LES FAMÍLIES MONOPARENTALS

CANVIS ALS TÍTOLS DE TRANSPORT PER LES FAMÍLIES MONOPARENTALS

Des de ATM ens han comunicat els canvis relacionats amb els títols per les monoparentals, així de canvis que s'han fet per millorar la manera de sol·licitar-los.
Si teniu dificultats a l'hora de fer-ho dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres i mirarem d'ajudar-vos.

10/11/2023 - VI Congrés de Famílies Monoparentals

VI Congrés de Famílies Monoparentals

Aquest any, tornarem a participar al Congrés que la Federació d'Associacions Monoparentals celebra a Madrid, com venim fent des de fa 6 anys.

Treballarem activament pels drets de les nostres famílies en diverses àrees:

Seguirem lluitant per una llei de famílies més justa. La que fa dos anys està pendent d'aprovació ja neix discriminant i no reflecteix les necessitats específiques de les famílies monoparentals.

Cercarem maneres de donar visibilitat al nostre col·lectiu i a les nostres famílies. És essencial que la societat conegui les nostres realitats i desafiaments per trencar estereotips i prejudicis.

Exigim assegurar els mateixos drets pels nostres infants. És inacceptable que es continuï vulnerant els seus drets des del moment de néixer en una família monoparental. Defensem la igualtat de drets per a tots els infants, independentment de la composició familiar.23/10/2023 - Condemna a la vulneració dels drets humans a Palestina

Des de l'Associació de Famílies Monoparentals ens fem ressò del document publicat per la plataforma de Badalona Acull condemnat la vulneració dels drets humans al territori Palestí.

Cap crim de guerra o de lesa humanitat en justifica un altre.

21/10/2023 - Campanya Donació regals de Nadal

Campanya Donació regals de Nadal

Com cada any preparem la campanya de Nadal amb il·lusió.
En aquest enllaç trobaràs toda la informació de com tu o la teva organització podeu col·laborar amb nosaltres

08/10/2023 - JORNADA DE PORTES OBERTES

JORNADA DE PORTES OBERTES

Aquest diumenge fem una nova jornada de portes obertes de 12:00 a 17:00, amb tallers, mercat solidari, amb repartiment de joguines de segona mà. Ens podràs conèixer i veure la feina que fem!

T'hi esperem!!

18/09/2023 - Hem tornat i portem notícies fresques!!

Hem tornat i portem notícies fresques!!

Tornem de vacances amb les piles carregades. Si vols més informacions sobre els tallers i les activitats d'aquest mes posat en contacte amb nosaltres.

Si et vols apuntar envia un mail a info@familiesmonoparentals.cat

A més dels tallers seguim lluitant davant l'administració per fer visibles el nostre model de família

Hem tornat i portem notícies fresques!!  - 2
Hem tornat i portem notícies fresques!!  - 3

01/08/2023 - FAMILIES MONOPARENTAL I BONUS SOCIAL

FAMILIES MONOPARENTAL I BONUS SOCIAL

Arrel de la notícia que us enllacem, us volem informar sobre el bo social:

https://www.bonosocial.gob.es/#inicio

01/08/2023 - ACUMULACIÓ DE PERMISOS DE NAIXEMENT

Després de la sentència del 8/03/2023 del Tribunal Suprem, que invisibilitzava el nostre model de família, el mateix dia que tothom estava al carrer per fer visible els drets de les dones. Semblava que tot l'esforç fet per aquelles famílies monoparentals que van lluitar per poder acumular els permisos de cura de nadó estava perdut.

Bé, doncs sembla que no tot està perdut i que encara es pot continuar lluitant!!!

Us adjuntem el text que ha elaborat la nostra col·laboradora Sílvia Colom, advocada.

28/07/2023 - ENS VEIEM AL SETEMBRE

ENS VEIEM AL SETEMBRE

20/07/2023 - Article de Premsa Acumulació de Permisos

"Se ha producido un importante debate judicial relativo a los derechos de los menores nacidos en familias monoparentales y la extensión de la prestación por nacimiento y cuidado de éstos."

Seguim sent invisibles davant la llei des del mateix naixement, el nostre model de família és ignorat per l'Administració.

16/07/2023 - JORNADA DE PORTES OBERTES

JORNADA DE PORTES OBERTES

Aquest diumenge farem diverses activitats, presentarem l'associació, farem un petit detallet pels més petits.
Vine a conèixer la nostra tasca.

22/06/2023 - Les famílies monoparentals a les Universitats: Invisibles

26/04/2023 - El dia 26 d'abril vine a la manifestació de Badalona

El dia 26 d'abril vine a la manifestació de Badalona

Moltes famílies monoparentals tenen problemes amb l'empadronament, compartir pis o rellogar habitacions on no et pots empadronar és una dificultat afegida a les moltes que comporta el nostre model de família.

Donem el nostre suport a la campanya #vivesiempadronades participant a la concentració que es farà a Badalona.

23/04/2023 - Aquest Sant Jordi vine a conèixer-nos!

Aquest Sant Jordi vine a conèixer-nos!

Aquest proper diumenge estarem a la Carpa 17 a la Rambla del Raval celebrant
#santjordiraval23.

Veniu a veure'ns!

15/04/2023 - Jornada de portes obertes - 15 Abril de 15h a 19h

Jornada de portes obertes - 15 Abril de 15h a 19h