Si continua navegant entenem que accepta l'ús de cookies.    
  • C/ Erasme de Janer, 8 - 08001 Barcelona    
  • info@familiesmonoparentals.cat    
  • 93.446.41.77

La T-12 ara fins als 16 anys!L'Ajuntament de Barcelona pagarà el transport públic als joves d'entre 15 i 16 anys amb les rendes més baixes. Un acord entre el govern d'Ada Colau i Esquerra Republicana permetrà que els joves en aquesta franja d'edat accedeixin a descomptes en funció dels ingressos familiars. En el cas de les famílies més necessitades, la rebaixa pot ser del 100%.

A partir de l'1 de gener, la T-12 permetrà als joves viatjar gratis en transport públic fins al moment que facin 15 anys. L'acord entre Ada Colau i Esquerra Republicana es planteja allargar les ajudes un any més, fins que en facin 16. L'acord és només per als empadronats a Barcelona i estableix bonificacions en funció dels ingressos familiars. Tindran accés a una T-jove amb descomptes que poden ser de la meitat del cost de l'abonament o fins i tot de la gratuïtat total del bitllet. Aquest acord s'inclou dins de la negociació per les ordenances fiscals del 2016. El PSC ha criticat l'acord, perquè consideren que hauria de comprendre tota l'àrea metropolitana i incloure també els universitaris fins a 25 anys.

Aquesta mesura arriba després de l'acord per augmentar fins als 14 anys l'ús de la T-12. Ara s'ampliarà, doncs, aquesta franja d'edat en aquests casos concrets. Això suposarà una despesa de gairebé dos milions d'euros.